Култовият австралийски образ Ник Кирьос бе глобен за четири различни провинения след избухването си при загубата от Яник Синер в Маями. Той отпадна в два сета на осминафиналите, като това се случи само ден, след като обяви на всеослушание, че е “нов човек”.

Но изглежда старите навици умират трудно и когато си отидат, това рядко е за постоянно. 

Кирьос се сдоби с глоби на обща сума $35 000, а за да бъдем максимално точни - става дума за четири различни самостоятелни санкции. Така на практика той ще загуби близо една трета от заработените с игра $94 575, за да плати за изцепките си на корта.

Вербалните му нападки към съдията на стола ще му струват най-много - $20 000. Организаторите ще приберат още $10 000 от Ник заради неспортсменско поведение, като в тази графа глобата е разделена на две по $5000, а последните $5000 за непристойно поведение.

Това не е първото му провинение в последния месец. Австралиецът отнесе $25 000 заради агресивно поведение спрямо едно от момчетата, които гонят топките на турнира в Индиън Уелс. Освен това при същата ситуация в мача си срещу Рафаел Надал той отново използва пиперливия си език.