Григор Димитров постигна хубава победа на старта на турнира във Вашингтон в първия си мач след месец и половина пауза.

Завръщането на българина на корта беше белязано и с нещо различно - неговата екипировка. След като на мача си на "Уимбълдън" Гришо бе принуден да е облечен изцяло в бяло заради правилата на надпреварата, сега той показа индивидуалност с новата екипировка на "Найк".

А тя беше, нека да го кажем - странна. Екипът на Григор бе в жълто и черно, обрисуван с произволни геометрични фигури и райета, като гащетата бяха изцяло в жълто.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА >>>

Модното творение предизвика смесени реакции в социалните мрежи - някои го харесаха, други - не съвсем. В Туитър се намериха потребители, които сравниха екипа му с резервния на националния отбор на Гана по футбол. И наистина приликата е видима.

Това не е първата странност на Григор що се отнася до екипировката. Началото бе дадено на Australian Open през 2018а, когато той излезе с т.нар. изцяло прасковен цвят. Две години по-късно екипът му в Мелбърн също беше странен - с тениска с розов, черен, бял и червен цвят. В същата надпревара екипировката му за излизане на корта също трудно се забравя, тъй като наподобяваше пижама.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos