Няколко от най-добрите тенис играчи в света признаха, че биха предпочели да не се ваксинират, ако имат този избор в бъдещите няколко месеца.

Държави по света вече напреднаха с темповете на имунизация и се очаква скоро тази тенденция да обгърне и спорта с цел връщане към нормалното ежедневие.

Освен това не е изключена възможността атлетите да бъдат принудени да се ваксинират, ако искат да участват на Олимпийските игри в Токио през лятото.

Едно от лицата, които проявява скептицизъм към ваксините, е световната №8 Арина Сабаленка, която само преди дни победи драматично Цветана Пиронкова в Маями.

"Към момента нямам доверие към ваксините. Трудно е да се каже, но не искам да получавам и не го искам и за семейството си. Ако съм принудена да го направя, тогава разбира се ще го направя, защото трябва да пътувам. Ще говоря с докторите си, за да видим коя е най-добрата ваксина за мен, но към момента наистина нямам доверие.

Направиха я толкова бързо и нямаше достатъчно време за тестове. Не мисля, че времето е достатъчно за добра ваксина", смята Сабаленка.

Нейната колежка Елина Свитолина също предпочита да изчака колкото е възможно.

"Ваксината няма да ни помогне, защото ще сме в карантина така или иначе. Да, симптомите ще намалеят, но пак има шанс да се заразиш. Към момента няма смисъл да се ваксинираме с нещо, което е тествано за толкова кратко. Засега ще изчакам", заяви украинката.

Световният №7 при мъжете Андрей Рубльов е на подобно мнение.

"Към момента тя не ни носи никакви привилегии. Пак ще трябва да сме в балон. Ако трябва да избирам, не бих се ваксинирам", каза руснакът.

Световният №9 Диего Шварцман, подобно на Новак Джокович, традиционно е против ваксинацията.

"Ако се наложи в бъдещето, бих накарал семейството си да се ваксинира, но по принцип съм против това. Никога не е имало традиция в семейството ми да се ваксинираме. Ако се наложи да го правим за участие в Токио, тогава ще ми се наложи", бе мнението на аржентинеца.

Ако е задължителна за участие в Токио, тогава ще ми се наложи", бе мнението на аржентинеца.