ATP официално прие предложението на организаторите от турнира в Базел и надпреварата за 2020 година е отменена.

Тя трябваше да е от 24 октомври до 1 ноември, като изданието бе запланувано като специално - то е №50 в историята на тенис сблъсъците в швейцарския град.

Основната причина, изтъкната от организаторите, е пандемията и невъзможността да се гарантира изолацията на участниците. Както и липсата на аргументи да се направи турнира без публика, каквото щеше да е изискването на властите в страната.

Според местните медии обаче има и още една - липсата на Роджър Федерер. Маестрото, който е от Базел и смята това състезание за нещо като домашно, няма да играе до края на годината след втора операция на коляното.

Федерер има 10 победи на турнира и се планираше да е част от специалните чествания на издание №50. Този план остава в сила, но просто се отлага с година.

Днес в швейцарския в. "Блик" се появи информация, която намеква за това, че Базел 2021 в края на октомври догодина може дори да е последната надпревара в кариерата на Роджър.

По това време той ще е на 40 г., а и ще са минали двете цели, които си е поставил за календарната 2021-ва: "Уимбълдън" и Олимпиадата в Токио.