Тенис легендата Борис Бекер даде интересно интервю, в което говори за последните спекулации по негов адрес.

Германецът наскоро обяви банкрут и дори се заговори, че е заплашен с влизане в затвора. Обещава да докаже своята невинност и да спре да бъде публична личност.

"Смятах, че рано или късно ще спра да бъда в новините. Много съм изненадан, че на 53 съм под светлината на прожекторите и името ми продава вестници. Приемам, че всички имат мнение за мен, но е странно как много хора оценяват без да познават ситуацията. До голяма степен вината е на германската преса, която изгражда мнение на читателите", оплака се Бекер.

Той е категоричен, че рано или късно ще се скрие от публичното пространство: "В даден момент от живота ми ще съм извън медийната светлина. Ще реша, че няма да съм публична личност. Не знам кога ще се случи, но ще се откъсна и никой няма да знае повече за мен", добави той.

Въпреки че не бива третиран от медиите в Германия добре, той още обича страната си: "Майка ми и децата ми живеят тук. Нямам нищо против Германия. Всъщност тази страна ми даде най-доброто в живота ми - четирите ми деца".

Наскоро британските медии разкриха, че е укрил от разследващите органи някои от активите си, като общата им стойност е над 1,2 милиона британски лири. Сред тях има и големи суми в брой, неразкрити преди банкови сметки и документи за сделки, които му носят постоянен приход. Всичко това е намерено при обиск на апартамента на Бекер в Челси, Западен Лондон.