Бившият №1 в мъжкия тенис - Анди Мъри, има за цел да се завърне на корта за Мастърса в Маями, който започва на 23 март.

Измъчван от травми и със сменена тазобедрена става, британецът пропусна огромни периоди от последните сезони. След поредното завръщане и контузия, Мъри не е играл мач от ноември.

Той дори сподели, че е тренирал с топка само два пъти за по 40 минути в последните три месеца.

През останалото време носителят на три титли от Голям шлем е работил върху възстановяването на мускулатурата покрай бедрото, като на този етап всичко изглежда отлично.

Преди няколко седмици той отново бе на кръстопът. Имаше опасения, че може да се наложи нова операция, но изглежда всичко се е развило благополучно и Мъри вече мисли за завръщане на корта.

"Тренирам, за да се подготвя за Маями. През последните няколко месеца работих толкова по възстановяването си, че всички мускули покрай бедрото ми работят добре, просто не съм играл тенис.

Ударих няколко топки два пъти за 40 минути в период от три месеца. Нуждая се от време, за да се чувствам добре на корта отново. Това е планът ми в момента, ако не се появи някакъв нов проблем".

Мъри взе участие в 10 турнира през миналата година, като изигра общо 18 мача. Единственото му успешно представяне бе в Антверп през октоври, когато грабна и титлата.

В останалите турнири той претърпяваше разочарования, които сам признаваше, че го изпълват със съмнение дали ще може отново да бъде част от елита на този спорт.