Виктория Томова за първи път в кариерата си достигна до полуфиналите на WTA турнир.

Втората ракета на България обърна испанката Нуриа Парисас-Диас, като победата с 5:7, 6:2, 6:4 я прати сред най-добрите четири тенисистки на турнира в колумбийската столица Богота.

Томова, която е №146 в светованта ранглиста, ще спори за място на финала с петата поставена в турнриа Тамара Зидансек от Словения, която е №93 в света.

Българката изигра страхотен мач срещу квалификантката Парисас-Диас, като макар да загуби първия сет, показа характер и обърна развоя на мача.

Двубоят започа с пробив на българката още в първия гейм, но испанската квалификантка успя да се върне в мача, осъществявайки пробив за 3:3 в шестия гейм. По всичко изглеждаше, че сетът отива към тайбрек, но в 12-ия гейм, оказал се доста дълъг и преминал през шест равенства 40:40, в крайна сметка победителка се оказа Парисас-Диас.

Тя пропиля два сетбола, но реализира тертия и затвори първата част със 7:5.

Това обаче изобщо не разколеба Вики Томова, която стартира вихрено втория сет и набързо поведе с 5:0. И макар да не успя веднага да затоври сета на свое подаване, тя все пак свърши задачата си по почти перфектен начин, печелейки частта с 6:2.

Третият сет отново се развиваше чудесно за Вики, която поведе с 3:0, а след това и с 4:1 гейма.

Макар тя да допусна нов пробив, при 5:4 и свой сервис, българката се справи по чудесен начин и затоври безпроблемно гейма, с което спечели сета и мача.