Обвинените в уреждане на мачове тенисисти Аслан Карацев и Николоз Басилашвили говориха за първи път по темата след появата на тази информация.

Според информацията на немската телевизия ZDF, която се позовава на документи на Международната тенис федерация (ITF), бившият им беларуски треньор Игор Яцик неведнъж в последните години е предлагал пари на играчи за фиксиране на тенис двубои.

Първият, който говори по темата, бе руснакът Карацев: "Не съм чул нищо по този въпрос и не знам за какво говорите", каза той пред журналист.

Неговият баща Казбек потвърди, че вече са наясно със ситуацията и сподели: "Това не може да е истина. Знам, че Яцик бе уличен в уреждане на мачове през 2020-а, но Аслан няма вина. Двамата не са работили заедно от повече от година. Може би е някаква провокация, но не виждам защо, тъй като Аслан е скромен човек, който не закача никого".

Басилашвили също коментира обвиненията, след като загуби в първия кръг на турнира в Бастад.

"Трябва ли да говоря за тези безсмислици? Колко пъти се пишат такива неща за мен? Колко пъти са доказани?", попита лаконично грузинецът.

Стана ясно, че беларуската тенис федерация се е дистанцирала от Яцик. Разследването търпи развитие и може за първи път да имаме доказани случаи с "черно тото" на топ тенисисти.