Испанските медии обвиниха Новак Джокович в нарушаване на правилата за изолация и тренировка в комплекс, който би следвало да е затворен. Повод стана видео, което световният №1 в тениса публикува в профила си в Инстаграм.

На него се вижда как Ноле играе на червен корт в комплекс в Марбея с друг човек, а текстът е:

"Щастлив съм, че отново играя... Или поне нещо такова. В момента за малко съм и с телефона в ръка - нещо, което не препоръчвам на 18-годишните."

От понеделник в Испания има частично разхлабване на строгите мерки срещу пандемията, но спортните комплекси трябваше да останат затворени до 11 май. Единственото изключение са базите на футболните клубове, които вече тренират преди очакваното подновяване на сезона.

Тенис асоциацията в страната потвърди, че комплексите за този спорт няма да бъдат отворени за играчи - независимо професионални или не, преди датата 11 май. В такъв случай заниманието на Ноле на корта е нарушение.

В същото време Рафа Надал, който обяви, че подновява тренировки, спази мерките. Матадора призна, че няма право да провежда занимания на кортовете в собствената си Академия за тенис, която остава затворена до следващия понеделник.

Рафа е с ракетата на малък корт, но личен такъв - в двора на къщата на негов близък приятел край Майорка.

Той не е спортен комплекс. Надал разкри, че е имал намерение да отвори комплекса на академията си, но е предпочел да избегне всякакви рискове да наруши забраните и ще изчака следващата седмица.