Сензационното завръщане на Ким Клайстерс, бившата №1 в света в женския тенис, е факт.

Преди два месеца тя намекна за идеята си да се върне на корта, въпреки че не се е състезавала професионално от 8 години!

Сега обяви официално, че ще е готова за игра през март 2020 г., като няма да успее да се включи в Откритото първенство на Австралия в началото на годината.

Клайстърс е на 36 години и два пъти се отказва от тениса, като реално кариерата на белгийката прекъсна за общо 10 сезона. Тя си взе почивка от играта през 2007 г., когато бе едва на 24, за да роди първото си дете.

Завърна се, отново побеждаваше и успя пак да стигне до №1 в ранглистата, като вдигна три титли от Големия шлем в периода 2009-2011 г. (общо има четири). Ким бе една от звездите в WTA тура на първото десетилетие на века, като общият брой на турнирните победи стигна 41.

Но през 2011-а отново се оттегли, като се отдаде на личния си живот, роди още две деца и не изглеждаше, че мисли пак за тенис.

Семейният живот с баскетболиста и треньор по същия спорт Брайън Линч върви чудесно, двамата живеят между Белгия и Ню Джърси (САЩ), а Ким се впускаше в някой и друг турнир за ветерани. Или коментираше за белгийски телевизионни канали големите надпревари в мъжкия и женския тенис.

Сега се завръща за втори път.

"Почти готова съм, още малко търпение - каза тя във видеообръщение в социалните мрежи. - Първото ми участие ще е в Мексико през март, няма да успея по-рано. Твърде дълго време ме нямаше, готова съм да почакам още малко, но да съм в идеално състояние, когато заиграя. Имах проблем с коляното, който ме спира да изляза на корта още през януари в Австралия. Ще започна в Монтерей на 2 март, после планирам да играя Индиън Уелс и Чарлстън."