Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA) отмениха традиционните си турнири в Китай през тази есен, след като от Пекин наложиха забрана за провеждането на международни състезания на територията на страната до края на годината от мерки за сигурност срещу разпространението на коронавируса.

От календара на АТП отпадат четири състезания - в Чънду, Чжухай, Пекин и надпреварата от сериите "Мастърс" в Шанхай, от 28 септември до 18 ноември.

Програмата при дамите е много по-засегната, като за периода 12 октомври - 29 ноември, няма да се състоят общо седем турнира, в това число и финалите на УТА на осемте най-добри през годината в Шънджън от 8 до 15 ноември.

Сезонът в професионалния тенис беше силно засегнат от пандемията с Ковид-19. Кампанията беше прекъсната през март, като планът е състезанията на УТА да бъдат подновени в началото на август в Палермо, а АТП да рестартира едва на 22 август в Ню Йорк с надпреварата "Western & Southern Open", която е само седмица преди насроченото по програма начало на Откритото първенство на САЩ.