Sofia Open 2023 няма да има. Това официално съобщиха от тенис федерацията, а причината са местните избори.

Елитната международна надпревара трябваше да се състои между 4 и 11 ноември, но изникна проблем - няма свободна зала.

Причината е, че "Арена София", която единствена отговаря на изискванията, ще се ползва от ЦИК за преброяване на бюлетините за очертаващия се балотаж от кметските избори в София.

"Вследствие на обявеното в Израел военно положение, Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) се обърна към БФТ с предложение София да замести Тел Авив като организатор на турнира. За краткото време федерацията успя да осигури нужните разрешения, но въпреки усилията намирането на адекватна зала за провеждането на събитие от световен мащаб се оказа невъзможно.

БФТ благодари на многобройните фигури от управлението на държавата, които се притекоха на помощ в организацията на домакинството. За съжаление датите на евентуалния балотаж в местните избори не позволиха "Арена София" отново да се превърне в дом за хилядите фенове на тениса.

Фактът, че АТР се обърна към България като първи избор за домакин на този престижен турнир, е положителен знак за доверието и вярата във възможностите на БФТ. Решението на АТР е ясно послание, че в следващите години България отново ще получи право чрез Sofia Open да бъде част от календара на мъжкия професионален тур", обявиха официално от тенис федерацията.

Междувремено стана ясна и още една важна новина за тенис феновете - програмата за петъчните 1/4-финални двубои на Мастърса в Шанхай.

Очакваният с огромен интерес сблъсък между Григор Димитров и Николас Джари е втори от програмата за деня и ще започне в 11:30 часа - за България пряко в ефира на MAX Sport 1 HD.

В двата мача досега между тях българинът все още няма успех.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО