Серина Уилямс показа куриозно непознаване на ситуацията в женския тенис, с което удиви репортерите на пресконференцията си преди старта на "Уимбълдън".

Тя изсипа куп похвали към австралийската си колежка Ашли Барти, когато бе запитана какво мисли за нейния прогрес в последните месеци.

"Тя е една от най-приятните събеседнички и е добра компания - каза Уилямс. - Харесвам я и извън корта, както и на игрището, където показва много силна игра. Нейните успехи не ме изненадват и няма да ме учуди, ако стигне дори до върха в ранглистата в някой момент..."

Всъщност, Серина - тя вече е на върха. Барти е №1 в ранглистата и именно това бе причина за журналистическите питания около нея.

"Наистина ли?", запита изненадана и с широка усмивка Уилямс, когато поясниха, че австралийката вече е лидер.

Серина отказа да каже със сигурност дали ще приеме предложението на Анди Мъри да участва на смесени двойки на "Уимбълдън", но потвърди, че британецът е отправил такова. До вторник сутринта те трябва да заяват участие в надпреварата, ако искат да са част от нея.

Серина внесе пояснение и за случая с Доминик Тийм на "Ролан Гарос", който предизвика скандал между нея и австриеца. Тогава неговата пресконференция бе прекъсната и отменена, за да седне на стола Уилямс в същата зала.

"Аз поисках по-малката зала, но организаторите решиха да извадят Доминик и да влезем там - каза американката. - Обясних им, че можем просто да ползваме другата зала. Но те настояха да спрем брифинга на Тийм. С него всичко си изяснихме, защото изведнъж аз се оказах лошата в случая, а вината не бе моя. Няма проблем с Доминик, това е стара история за нас."