Моника Пуиг, златната медалистка в тениса при жените от Олимпиадата в Рио през 2016 година, официално обяви края на кариерата си. Първата олимпийска шампионка в историята на Пуерто Рико напуска спорта на едва 28-годишна възраст, като причина за това са контузиите, преследващи я постоянно в последните няколко години.

“След тежка тригодишна битка с контузии и четири операции, тялото ми изтърпя достатъчно болка. Решението не е лесна, защото бих искала да се откажа, когато самата за реша. Но понякога животът има други планове”, написа Пуиг в социалните мрежи.

Златото в Рио несъмнено е най-голямото постижение в кариерата на бившат №27 в света. В турнирите от Големия шлем тя никога не успя да премине отвъд четвърти кръг (“Уимбълдън” през 2013), на Australian Open и “Ролан Гарос” има участия в третия кръг, а най-доброто ѝ представяне на US Open е втори кръг.

Пуерториканката има само още една титла в кариерата си, като изключим тази от Рио. През 2014 година тя триумфира на турнира на червени кортове във френския град Страсбург.

Следващата крачка за Пуиг е телевизията. Тя ще бъде анализатор за американския гигант ESPN.