Бившият №1 в тениса Анди Мъри претърпя операция за смяна на тазобедрената става в лондонска болница. Хирургическата интервенция е била вчера - 28 януари, съобщи самият тенисист в официалния си профил в Инстаграм.

Мъри, който в началото на януари обяви решението си да се оттегли от активния спорт на емоционална пресконференция в Мелбърн, публикува снимка от болничното легло, както и рентгенова снимка на таза си. 

"В момента се чувствам малко странно и леко наранен, но силно се надявам това да сложи край на болките ми. На втората снимка може да видите, че вече имам метален таз", написа носителят на три титли от Големия шлем.

Операцията е била в лондонска болница

Снимка: Instagram

31-годишният британец страда от две години от травми в кръста и таза, което го сринаха в световната ранглиста при мъжете. През 2018 г. той бе опериран, но това не му помогна да преодолее проблемите и да се върне към състоянието на победител на корта. 

Според някои експерти операцията, на която се е подложил Мъри, може да спаси кариерата му или да му позволи да остане малко по-дълго в спорта. В последните няколко месеца обаче се появиха притеснителни информации, че продължителните болки в кръста и таза ще доведат до трайни последствия за британеца и накуцване.

Анди Мъри

Снимка: Instagram