Продължилото 15 месеца разследване на ATP около обвиненията срещу Александър Зверев, завръши с положителен за тенис звездата изход.

В края 2020-а той бе обвинен от бившата си приятелка Оля Шарипова в домашно насилие. Рускинята разкри за случаи на нанесен от Зверев побой, както и за тежък психически тормоз от тенисиста, който на моменти дори я е карал да се страхува за живота си.

Огромният отзвук след обвиненията накара ATP да стартира свое разследване, което днес получи своя край.

Становището на професионалната тенис организация за мъже е, че не са намерени достатъчни доказателства, за да бъде санкциониран доскорошният №2 в тениса.

Разбира се, от организацията допълват, че при появата на нови подробности, разследването може да бъде подновено.

В последните месеци многократно са били разпитани 24 души. Семейство, близки, приятели и колеги на двамата замесени. Освен това са били разгледани множество съобщения, аудиозаписи и снимки, като Зверев доброволно е предоставил всичките си електронни устройства.

"На база липсата на достатъчни доказателства и разказите на очевидци, както и след крайните становища на Шарипова и Зверев, включително и на други разпитани хора, разследването не успя да установи наличието на физическо насилие", се казва в становището.

По този начин олимпийският шампион от Токио ще може да продължи спокойно своята кариера, която се намира в много тежък момент заради контузията в глезена, която той лекуваше през миналата година. 

Изотчници сочат, че Оля Шарипова не е останала очарована от развоя на събитията и вероятно ще потърси правата си по съдебен път с жалба срещу бившия си приятел и тенис звезда.