Александър Донкси е тенисистът, който ще получи освободилия се "уайлд кард" за квалификациите на Sofia Open.

Общо четирима българи получиха "уайлд кард" за надпреварата. Димитър Кузманов и Александър Лазаров за основната схема, а Янаки Милев и Адриан Андреев за квалификациите.

Турнирният директор Орлин Станойчев обаче съобщи, че третата ни ракета Адриан Андреев е отказал участие в надпреварата, а неговото място ще заеме Донски, който е част от националния ни тим за Купа "Дейвис".

Донски е едва 939-и в световната ранглиста и е девета ракета на България, като повечето му мачове са на двойки, а не на сингъл.

На сингъл той има едва пет АТР мача, като всичките са благодарение на получен "уайлд кард" на Sofia Open.

През 2018-а е единственият му мач в основната схема, когато Донски губи от словака Мартин Клижан, а останалите четири мача са в квалификациите.

Донски има две загуби от италианския ветеран Андреас Сепи, една от руснака Аслан Карацев, а през 2021-а той успя да победи австриецът Юрий Родионов.

25-годишният Донски обаче има две победи на двойки в София, като те бяха в партньорство с Александър Лазаров. През тази година отново ще наблюдаваме този тандем при двойките, където двамата също получиха "уайлд кард".