Второто издание на турнира на нациите в тениса ATP Cup все още е предвидено да се състои през януари следващата година, а Тенис Австралия обмисля да добави още турнири, за да позволи на играчите да се подготвят за Откритото първенство на Австралия. Това заяви главният изпълнителен директор на Тенис Австралия Крейг Тили пред Ройтерс.

ATP Cup с награден фонд 15 милиона долара дебютира в календара миналата година. Състезанието, в което участваха мъжки отбори от 24 държави, получи много положителни отзиви, но заедно с всяко друго спортно събитие в света пандемията от COVID-19 постави дали то ще се състои в Пърт, Бризбън и Сидни през 2021 година.

"Говорим много с ATP  всяка седмица. И двете страни искаме да го организираме. Беше страхотно първото издание на ATP Cup, много успешно. Планираме да го проведем в три града и работим с тези градове", каза Тили.

"Имаме много логистична работа да свършим, за да сработи всичко това. Трябва да се уверим, че играчите са в безопасност", добави той.

Тили, който е директор и на Откритото първенство на Австралия каза, че организаторите са уверени, че ще бъдат домакини на турнира от Големия шлем през януари с пълния наградни пари и с фенове на трибуните.

Част от този план е да се установят пет "балончета" за биологична сигурност в градовете в Австралия от началото на декември, а ТА търси да даде на играчите, които пристигат по-рано, повече възможности за игра на турнири, за да се подготвят за Големия шлем.

"Вероятно ще добавим някои турнири преди началото на Откритото първенство на Австралия", добави Тили.