Наоми Осака продължава да озадачава с поведението си и това какво изобщо се случва в нейната глава напоследък.

Японката даде странна пресконференция след поражението от Лейла Фернандес на US Open тази сутрин, което я спря от защитата на титлата в Ню Йорк. Осака обяви, че временно спира да играе и не знае кога ще е нейният следващ мач в тениса.

Тя изглеждаше и звучеше напълно незаинтересована, объркана и някак далечна на всичко, случващо се около нея и около турнира.

"Да, ОК, загубих... по-лошото е как се чувствам. А аз не знам какво става с мен и как точно се чувствам - каза световната №3. - Не знам какво искам да правя в момента. Ще ми трябва време да съм наясно със себе си и не знам кога отново ще играе. За момента взимам почивка.

Нещата не са ОК, защото когато побеждавам, аз не изпитват радост. Просто облекчение... А когато загубя е тъжно. И това не е нормално. В някакъв странен момент съм. Притеснена съм, някак несигурна и на корта, и в подготовката за мачовете."

Само на 23 години Наоми е мегазвезда и вероятно новото най-популярно лице на женския тенис по света. Освен това тя е категоричен №1 по приходи за последните две години в този спорт при дамите.

Нещо в нея обаче се пречупи на "Ролан Гарос" тази година (или преди него), когато тя първо пожела да не общува с медиите, а после напусна турнира, когато това бе отказано и бе глобена с 15 000 долара за отказа.

Завърна се в американската част от тура и се очакваше да е силна на US Open, където има две титли, включително от 2020-а. Но тази нощ я победи Лейла Фернандес, която в понеделник ще навърши 19 г. и е направо новобранец, в сравнение с шампионката.

И на корта Осака изглеждаше странно несигурна, объркана и често нервна. Хвърли ракетата си два пъти по време на мач, както и една от кърпите, с които се бършеше в прекъсванията. Езикът на тялото подсказваше, че по-скоро не иска да е там, пред погледите на цялата публика в Ню Йорк.

Остава да видим колко дълго ще продължи този период от една съвсем скоро започнала кариера, донесла вече 4 титли от Големия шлем и обещание за още много...