Наоми Осака победи на старта на новата година - 6:4, 3:6, 6:3 в труден мач срещу Ализе Корне, на турнира Summer Set 1 в Мелбърн. Японката не бе играла в WTA тура от близо 5 месеца, но се справи и физически, и психически.

Световната №13 и бивш лидер в ранглистата остана на корта над 2 часа, но не спря да търси победата. 61-вата в ранглистата Корне се оказа сериозно изпитание при завръщането на Наоми на корта.

Осака ще срещне Петра Мартич или Марина Жаневска в следващия кръг.

След двубоя тя обяви и кого вижда като фаворит за предстоящото Открито първенство на Австралия, което започва на 17 януари. И отхвърли тезата, че има сериозен шанс за трета титла в Мелбърн, където ще защитава титлата си от 2021-ва.

"Мисля, че всички трябва да се съобразяваме с Барти - каза Наоми, като визира световната №1 и представителка на домакините от Австралия. - Тя е у дома тук, няма нужда от адаптация, намира се в добро състояние и ще бъде подкрепяна от армията свои фенове. Тя е фаворит."

Осака спечели два пъти титлата на Australian open - през 2019-а и миналата година, като и в двата случая дори не бе сред петте най-фаворизирани състезателки преди старта на турнира.