Сестри Уилямс и тяхната американска сънародничка София Кенин се отказаха от участие на предстоящия турнир в Синсинати заради различни контузии.

"За съжаление, няма да мога да играя на турнира Уестърн/Саутърн Оупън през следващата седмица, тъй като все още се възстановявам от контузията, която получих на Уимбълдън. Ще ми липсват феновете в Синсинати, които чакам с нетърпение да видя всяко лято. Надявам се да се завърна на корта възможно най-скоро", каза двукратната шампионка Серина Уилямс.

Американката, която се оттегли от първия мач във Великобритания заради контузията, ще се съсредоточи върху възстановяването си преди откритото първенство на САЩ. Организаторите на Уестърн/Саутърн Оупън обаче не обясниха какви са причините нейната сестра Винъс да не играе.

София Кенин също обяви, че е взела "трудното решение" да не играе на турнира в Синсинати заради контузия.

"Все още се възстановявам и целта ми е да играя на откритото първенство на САЩ този месец. Мисля, че ми е нужна още седмица почивка. Благодаря на

Американската тенис асоциация, че провежда турнира в Синсинати в толкова деликатен момент и желая успех на всички", заяви Кенин.

В отсъствието на сестри Уилямс и София Кенин фаворити на турнира в Синсинати са Ашли Барти, Наоми Осака и Барбора Крейчикова.

При мъжете големите липсващи ще са Новак Джокович и Роджър Федерер, а е много вероятно и Рафаел Надал да откаже участие, тъй като го направи и в настоящия турнир в Торонто.