Последната представителка на САЩ на тазгодишния US Open при жените Шелби Роджърс призна за сериозен тормоз в социалните мрежи.

Американката загуби тежко снощи мача си срещу младата Ема Радукану на осминафиналите с 2:6, 1:6 и след това сподели какво трябва да търпят американските тенисисти след провал.

По-рано през седмицата бившата шампионка Слоун Стивънс също се оплака от обидни съобщения по свой адрес след загубата си от Анджелик Кербер.

Четвъртфиналите в надпреварата ще минат без американската представителка за първи път от 1993-а, когато една от класиралите се за финалната осмица бе Катерина Малеева.

В неделя Стивънс показа няколко съобщения, които е получила в социалните мрежи, а е едно от тях беше написано от мъж, който се закани "да й счупи краката".

Сега 28-годишната Роджърс също изрази възмущението си.

"Искаше ми се социалните мрежи да не съществуват. Да, ние ги използваме, защото това е част от маркетинга и нашите договори, които ни принуждават да го правим. Получавам съобщения че съм дебела жена, че съм прасе и други, които не мога да спомена. Опитваш се да не се засягаш, но това е лошата страна на всеки спорт.

Благодарна съм, че имах възможността да играя на "Артър Аш", защото не всеки стига дотук, а аз играх три пъти", заяви американката, която през последните години изцяло промени физиката си и загуби много килограми.