Стефанос Циципас постигна първата си победа над Даниил Медведев след пет поредни поражения - 7:6(5), 6:4 на една от най-големите сцени, а именно финалния Мастърс в Лондон.

Наскоро гръцката звезда се зарече, че ще победи рано или късно руснака и ето че спази обещанието си още в рамките на тази година.

Победата му бе заслужена и го извежда начело в групата "Андре Агаси" преди мача на Рафаел Надал и Александър Зверев по-късно тази вечер.

Циципас спечели 89% от точките си на първи сервис, който влизаше в 60% от случаите. Разчиташе на бързо развитие в точките и не даде нито една възможност за пробив в целия мач.

На свой ред изпусна една при 1:0 гейма в първия сет, но тя не се оказа фатална, тъй като в тайбрека натрупа аванс от 4:2. Той бе стопен, но с мини пробив при 5:5 поведе в сетовете.

Втората част започна с убедително сервиране на двамата преди да се стигне до седмия гейм, когато Циципас изпусна две възможности за пробив. Там някъде се видя, че съперникът му е в опасност.

Пробивът дойде за 5:4 и бе затвърден, което донесе победата на световния №6. Това е първият му успех на финалния Мастърс още в дебютното му участие. Медведев също за първи път вкуси от атмосферата на тази арена.