Треньорът на Новак Джокович - Горан Иванишевич, открито заяви, че сърбинът е тероризиран заради ясно обявеното нежелание да се ваксинира.

Повод за изказването му бе очертаващото се пропускане на всички турнири отвърд океана от страна на Джокович, защото към този момент САЩ не допуска на територията си неваксинирани чужди граждани.

Именно заради това Ноле няма да пътува към САЩ, за да не се стига до абсурдни ситуации като тази в Австралия в началото на годината.

"Не мога да кажа дали Новак ще участва на US Open. Ситуацията е сложна, но като цяло е по-вероятно самият аз да се върна на корта. Той няма право да влезе в САЩ, защото там важат странни правила. Те не изискват PCR тест, а само и единствено ваксинация, при това от чужденците, не от техните граждани. Станно е.

Новак е взел своето решение и няма намерение да го променя. Хората твърдят, че е лидер на антиваксърско движение и оказва лошо влияние. Това обаче изобщо не е вярно.

Той не иска да поставя ваксина в тялото си, но пък никога не е спирал друг човек да го направи. Аз лично съм ваксиниран и продължавам да работя с него. Тази тема никога не е предизвиквала разногласия помежду ни.

Новак Джокович е тероризиран заради своето нежелание да се ваксинира", заяви хърватинът.