Григор Димитров е осминафиналист на турнира от категория АТР 500 в Барселона, след като елиминира Федерико Кория от Аржентина. Това бе първа среща на двамата в професионалните им кариери, като вероятно никой от тях не си е представял, че тя ще се проточи почти 24 часа. В крайна сметка първата ракета на България спечели с 4:6, 6:3 и 6:4.

Официалното времетраене на срещата бе 2 часа и 15 минути, но двата часа бяха играни вчера с две прекъсвания заради дъждовното време, а остатъка приключи днес. Първоначално двубоят стартира в 18:00 часа в сряда, за да финишира около 17:30 часа в четвъртък и за наша радост - с успех на Гришо от трети опит.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА >>>

Двамата тенисисти загряваха доста време преди подновяването на двубоя си, който все пак продължи при дъжд, за щастие неособено силен. Двубоят бе подновен при 4:3 в полза на Димитров и негов сервис.

Българинът поведе с 5:3 след близо петминутно разиграване, доближавайки се само на гейм от това да приключи всичко в своя полза. След това той взе още първата точка в сервис гейма на съперника, но Кория успя да обърне развоя в своя полза и да спечели на 30, за да намали до 5:4.

В десетия гейм Гришо стигна до мачпойнт при 40:30 и не разочарова, затваряйки сета с 6:4 и съответно мача с 2-1 сета.

В следващия кръг той ще се изправи срещу Стефанос Циципас (Гърция). Миналата година Циципас игра финал в Барселона, но отстъпи на единадесеткратния победител Рафаел Надал.