Националният ни отбор за АТР Cup показаха официалната си екипировка за турнира, който стартира утре с мач срещу Великобритания.

Отборът ни ще играе в традиционен за страната ни зелен цвят на фланелките, докато гащетата ще бъдат черни.

Освен това момчетата получиха поредното предизвикателство от организаторите, като в рамките на 3 минути трябваше на нарисуват символите на България.

Играчите показа добра отборна работа, като кипатанът Григор Димитров се зае с очертаването на държавните граници.

Втората ни ракета Мико Кузманов добави надпис 681 до безкрая, също така нарисува флага ни, планини, слънце и море.

Най-впечатляващ обаче бе Алекс Донски, който показа завидни умения на художник, рисувайки лъв в горния ляв край на платното.

Дори съотборниците му останаха впечатлени от лъва, както и капитанът на Белгия Давид Гофен, който чакаше реда си да рисува с отбора си.

Снимка: Instagram

В същото време посолството на България в австралийската столица Канбера организира българска агитка за двубоя от ATP Cup между нашия състав и Молдова, който ще се проведе в 10 ч. местно време на 4 януари.

Организаторите на турнира първоначално предоставиха 50 безплатни билета, но те бяха изчерпани. В тази връзка от ATP Cup дадоха още входни талони за "Ken Rosewall Arena, които също са почти изчерпани".

"Формира се солидна българска група за подкрепа от над 100 човека, което е страхотно!", написаха от Посолството в Канбера в своя профил във "Facebook".

Всички билети за вечерните сесии на отбора на България, в които играе Григор Димитров, са продадени. Все още могат да се закупят билети за мача между България и Великобритания, който е от 08:30 ч. българско време.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos