Отборът на САЩ е големият победител в първото издание на отборния тенис турнир United Cup.

Американците бяха безапелационни във финала, като поведоха с 4:0 срещу Италия, а петият мач на смесени двойки не се изигра, тъй като крайният му изход нямаше никакво значение.

Така САЩ напълно заслужено е шампион в турнира, след като спечели 22 от 24-те си мача. В групите бяха победени отборите на Чехия с 4:1 и Германия с 5:0, а в елиминациите Великобритания с 4:1 и Полша с 5:0, за да се стигне и до днешния триумф във финала.

ВИДЕО ОТ МАЧОВЕТЕ ВЪВ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК >>>

В него всичко започна с мач между първите ракети при дамите на двете страни, като Джесика Пегула бе убедителна и с 6:4, 6:2 успя да победи Мартина Тревисан.

Огромното предимство на САЩ дойде в мача между вторите ракети при мъжете, когато Франсис Тиафо набързо поведе с 6:2 срещу Лоренцо Музети, а след това травма на италианеца го принуди да се откаже.

Така големият сблъсък между първите ракети при мъжете се оказа решителен, а Тейлър Фриц и Матео Беретини изиграха страхотен двубой.

В него и двата сета стигнаха до тайбрек, като и в двата случая Фриц се оказа победител. Драматичното 8:6 във втория тайбрек означаваше, че САЩ вече е шампион.

Все пак по програма се изигра и мача между Мадисън Кийс и Лучиа Бронзети, където с 6:3, 6:2, американската доминация бе затвърдена.

Снимка: Getty images