Григор Димитров има ясна визия за това колко още години го чакат в елита на тениса. Първата ракета на България даде голямо интервю във Вашингтон, където от днес започва турнирът от ATP 500, в който е поставен като №5 в схемата.

Димитров има шест участия на Citi Open, където дебютира преди 11 години. Българинът не е играл от "Уимбълдън", когато травма в бедрото го извади по време на мача от първия кръг срещу Стив Джонсън.

И признава, че почивката е била добре дошла, а сега е напълно зареден за игра. Цялото интервю е изключително интересно, тъй като Гришо говори за съвсем нови перспективи и гледни точки към тениса, както и за това можеше ли да постигне повече, какво изобщо е "успех" и кой съвет от майка му остава в главата му през цялото време.

ГЛЕДАЙТЕ ИНТЕРВЮТО В ПЪЛНИЯ МУ ВИД>>>

Ето избрано от казаното от Димитров във Вашингтон:

- Не помня от кога не бях взимал почивка. На "Уимбълдън" се контузих в мач, в който бях спечелил първия сет и това ме срина доста, защото бях се готвил много сериозно за турнира. И реших - ще оставя ракетата за малко, ще очистя главата, ще се насладя на малко време встрани. И сега съм готов да се върна, напълно здрав, нямам болки. И отново да се наслаждавам на играта.

- Тенисът е важна и голяма част от живота ни, но животът е много, много повече от просто тенис. И това е важно да осъзнаем.

Естествено, продължавам да искам да бъда най-добрата версия на себе си и да постигна колкото мога повече. Докато тялото ми продължи да е в добро състояние и да нямам контузии, ще имам шансове да побеждавам. Спортът е брутален. И ако подобриш някои дребни неща, ако се научиш да ги правиш по-добре, си даваш по-добър шанс да успееш.

- Ако се вгледам в миналото, мога да си кажа: Можеше да имам по-успешна кариера. Но в същото време - ето ме, още играя. Не съжалявам за нищо от това, което съм свършил на корта. Както и извън корта, ако трябва да съм честен.

Може би бих променил някои неща, бих ги направил по-различен начин днес, ако можех - признавам си. Кариерата ми беше доста интересна дотук. Не бих казал, че съм далеч от края, ако тялото остане в същото състояние. Имам може би 7 години, може би повече... Днес е различно, кариерите на играчите се удължават от всички физиотерапевти, специалисти и методологии за възстановяване.

- Майка ми ми казваше: Страхотно ще бъде да си голям шампион, но е по-важно да си най-добрият човек, който можеш да бъдеш. Ако бях още по-фокусиран само върху тениса, вероятно щях да спечеля повече, да съм по-високо в ранглистата и т.н. Но ако успееш да си добър в спорта и едновременно с това да си добра и позитивна личност - ето това е успех за мен."

Във Вашингтон Григор чака съперника си от мача във вторник между Адриан Манарино (Франция) и Брадли Клан (САЩ).

Първият мач на Димитров ще е в сряда.

Гледайте турнира от Вашингтон, както и всички надпревари от ATP 250, 500 и 1000 в каналите на MAX Sport и следете всичко около тях на maxport.live.