Цветана Пиронкова се завърна по категоричен начин на голямата тенис сцена. Някогашната полуфиналистка на "Уимбълдън" бе извън игра повече от три години заради раждането на първото си дете, а днес спечели в два сета срещу рускинята Людмила Самсонова след 6:2 и 6:3 за малко повече от час игра.

Бившата №31 в световната ранглиста ще има тежко препятствие във втория кръг, където я очаква шестнадесетата в света Гарбине Мугуруса.

Пиронкова успя да спечели още първия си гейм, за да поведе с 1:0, но рускинята взе подаването си за 1:1. Последва нова размяна за 2:2, а след доста грешки в петия гейм българката пак бе напред - 3:2.

След два хубави бекхенда в началото на следващия гейм тя успя да осъществи и пробив, който дойде след непредизвикана грешка от страна на Самсонова за 4:2, а после пловдивчанката задържа инерцията и затвори първия сет с 6:2 след малко повече от половин час игра. 

Нито една от двете тенисистки не успя да се откъсне напред след четири гейма във втория сет - 2:2. Пиронкова още веднъж показа увереността си и първо поведе с 3:2 след свой сервис, а след това осъществи третия си пробив в мача за 4:2. 

Самсонова направи същото и проби за 4:3, но 32-годишната българка не допусна обрат и спечели оставащите два гейма, като приключи всичко с ас за 6:3 и класиране във втория кръг.