Григор Димитров отпадна още след първия си мач на първия за годината Мастърс турнир, този в Маями.

Българинът загуби от бритенеца Камерън Нори с 5:7, 5:7 за час и 56 минути игра.

Със сигурност разочароващ резултат срещу световния №56, в първия мач между двамата тенисисти до този момент. Григор определено не изигра най-добрия си мач, като отново като основна причина за това може да се каже, че бе травма.

Контузията се отрази най-вече след средата на втория гейм, в който Григор видимо не бе в добро състояние. Той играеше само от средата на корта и трудно се движеше.

В тези мигове Димитров просто отказваше да гони ударите на съперника, а това логично му коства участието в турнира. В миговете, когато Гришо успяваше да се движи и да играе по добре познатия начин, ясно си личеше сериозното му превъзходство пред Камерън Нори.

Много от играчите днес имаха проблем с горещото време в Маями, но за мача на Гришо температурата спадна до 25 градуса и духаше вятър, като едва ли точно това бе причина за проблема му. По скоро ставаше въпрос за травма, като припомняме, че проблем в кръста бе основната причина за края на участието му на Australian Open.

Така към трети кръг на турнира продължава Камерън Нори, който ще се изправи срещу представителя на домакините Тейлър Фриц.

Снимка: Getty images

Мачът започна на бавно темпо и с доста грешки от двамата, които трудно печелеха подаванията си на топлото време в Маями.

Доста силният вятър също пречеше, най-вече при изпълнението на сервис. Повече затруднения с вятъра имаше Камерън Нори, който поне 15 пъти си подхвърляше лошо топката и значително забавяше началния си удар.

Все пак Григор достигна до две точки за пробив още във втория гейм, но за съжаление в решителните мигове Нори успяваше отлично да насочи сервиса си, с което се измъкна от критичните ситуации.

Така се стигна до осмия гейм, в който Гргиор най-сетне успя да пробие. Това в никакъв случай не се случи лесно, защото българинът пропиля три брейкбола в дългия и драматичен гейм, за да се възползва най-накрая от четвъртия си шанс. Той го стори със страхотен бекхенд по правата.

За съжаление всичко се срина веднага, като вместо да спечели сета на свой сервис, Григор набързо и сякаш на шега изостана с 0:40. И макар да показа зъби в следващите две точки, той в крайна сметка допусна веднага да бъде пробит.

Камерън Нори бързо затвърди пробива си за 5:5, а след това отново проби тотално разколебаният Григор. Британецът поведе с 6:5, като не допусна колебания и затвори сета със 7:5.

Снимка: Getty images

Втората част отново започна равностойно, като двамата набързо размениха по пробив.

В този случай първият брейк осъществи Камерън Нори, но Гришо се вдигна и веднага успя да се върне в сета.

Постепенно сякаш Григор започваше да се движи далеч по-зле по корта. Не стана ясно дали това е продиктувано от травма, но българинът отказваше да годни по-трудните топки и играеше статично.

Това предостави изцяло контрола върху мача в ръцете на Камерън Нори. Той имаше три брейкбола в седмия гейм, но Гришо намери сили да се справи.

Не за дълго, защото някъде в десетия гейм при резултат 5:5, за всички стана ясно, че Гришо просто няма да има сили да се пребори за успеха.

Българинът доиграваше мача, очевидно нямаше търпение той да приключи по-бързо, като само чакаше да преминат тези два гейма.

Той допусна пробив на нула, като сервираше колко да отчете дейност на корта. Нори поведе с 6:5, а след това с лекота затовори и втория сет.

За нас остава въпросът, дали при спечелен първи сервис Григор нямаше да стисне зъби и да преодолее болката. Другият въпрос е, дали пробелмът за него не се бе появил още в първия сет.