Григор Димитров приключи участието си на турнира на червени кортове в Женева на четвъртфинал. Най-добрият ни тенисист отстъпи в два сета - 6:7 (3) и 3:6 на уругвайския ветеран Пабло Куевас, който показа изключително търпелива игра срещу първата ни ракета и напълно заслужено спечели петата среща помежду им.

Това е втора победа за 35-годишният южноамериканец срещу Димитров.

В първия сет и двамата взимаха подаванията си, като Григор бе почти перфектен на първи сервис. Първият шанс за пробив бе на сметката на съперника в петия гейм, но до брейк не се стигна.

В крайна сметка в първия сет пробиви нямаше, а след 6:6 двамата влязоха в тайбрек. Там Димитров започна с печеливша точка, но след това се оказа изоставащ с 1:4, след като на два пъти сгреши при собствен сервис. Все пак хасковлията намали до 3:4, но след като бе сторил това с брилянтни изпълнения, допусна две леки грешки за 3:6, а за Куевас не бе проблем да вземе сета - това стана факт след непредизвикана грешка на Григор.

В яростта си българинът счупи ракетата си в края на тайбрека. 

Първият пробив стана факт във втория гейм на втория сет. Тогава Григор първо направи първата двойна грешка въобще в мача, а негова топка в аут направи изоставането му 0:2. Куевас затвърди пробива си в следващия гейм, а Димитров все пак успя да спечели подаването си, намалявайки до 1:3

Грешките изобилстваха в играта на Григор, а Куевас от своя страна показваше стабилност и играеше наистина търпеливо и разумно, за да поведе с 2:4. В следващия гейм Димитров стигна до първия си брейкбол, който обаче не стана факт. В осмия гейм уругваецът имаше първи сетпойнт, но Гришо намали до 3:5. Все пак всичко приключи при 3:6.