Австралийският тенисист Алекс де Минор няма да участва на олимпийския тенис турнир в Токио. Първата ракета на страната ще пропусне Олимпиадата, след като е дал положителен тест за COVID-19. Tова се е случило в Испания, където той живее.

22-годишният Де Минор, който е №17 в световната ранглиста, трябваше да играе както на сингъл, така и на двойки в японската столица 

Той е единственият австралийски тенисист, който е с положителна проба. От местния олимпийски комитет допълват, че Алекс не е бил в контакт с нито един друг играч на страната след участието му на “Уимбълдън”.

“Разочаровани сме, защото мечтата му още от малко дете е да представя Австралия на Олимпиада. Той изпрати най-добрите си пожелания на останалите от отбора”, гласи официалното изявление от австралийска страна.

Де Минор е дал отрицателен тест, напускайки Лондон на 2 юли. След това е развил симптоми, а тестът му на 10 юли е бил положителен. По този начин Австралия остава с деветима представители за тенис турнира в Токио.

В това число влизат световната №1 Ашли Барти, Саманта Стоусър и Айла Томлянович при дамите, както и Джон Милман и Джеймс Дъкуърт при мъжете. В отсъствието на Де Минор именно Милман ще бъде най-високопоставеният австралиец на олимпийския тенис турнир. 

Ник Кирьос се отказа от участие, когато стана ясно, че Игрите ще се проведат без фенове, а освен това добави, че тялото му има нужда да отпочине.