Още четири случая на положителни тестове за Covid-19 са регистрирани в Мелбърн, за които е потвърдено, че са свързани с пристигналите в Австралия лица преди турнира Australian open.

Две от пробите са на тенисисти, а другите двама са хора от персонала на състезанието.

Имената не се съобщават, но в официалния медицински бюлетин на щата Виктория се съобщава, че става дума за състезателка при жените на възраст между 20 и 30 години, и тенисист от мъжкия турнир, който е над 30 г.

Очаква се хората, пътували в техните самолети към Австралия, да бъдат тествани отново и да бъдат под наблюдение в по-строги карантинни мерки. Това вече се случи със 72-ма тенисисти в първите два дни от създаването на антиковид балона за турнира.

Позитивните тестове сред около 1200 пристигнали за надпреварата, вече са 9. Двата от тази сутрин обаче са първи за тенисисти. Досега ставаше дума за треньори и служители около състезанието.

Първият за годината турнир от Големия шлем в тениса започва на 8 февруари, но скандалите около неговата организация и условията на карантиниране, тренировки и подготовка на играчите за него не стихват и са ежедневие.