Невероятната седмица за българския тенис продължи с днешните победи на Адриан Андреев и Димитър Кузманов - трети поредни за тях.

По този начин те достигнаха достиганха до втория кръг на турнира от категория АТР 250 в Анталия, който от квалификациите. Безспорно най-добрата седмица в кариерите и на двамата.

Адриан Андреев се справи с турчина Марсел Илхан след 6:4, 6:3, докато Кузманов сътвори сензацията на турнира и елиминира световния №55 Ласло Джере. Да, сърбинът се отказа във втория сет, но Кузманов вече бе спечелил първия с 6:1, имаше и аванс от пробив във втория.

Така двамата ни тенисисити си заслужиха най-големите мачове в кариерите си, като през уикенда ще се изправят срещу топ тенисисти.

19-годишният Андреев, който започна турнира като №564 в света, ще се изправи срещу първата ракета на сериозна тенис нация като Австралия.

Това е световният №23 Алекс де Минор, като двамата откриват програмата на Централния кор от 9 часа българско време.

Любопитно, но именно австралийсци застанаха на пътя на Адриан Андреев при предишните му две участия в турнири от АТР. През 2019-а в София той загуби от Матю Ебдън, а през миналия ноември, отново в родната столица, той отстъпи на Джон Милман.

Още по-сериозно предизвикателство, но в неделя, ще има втората ни ракета Димитър Кузманов.

Той ще се изправи срещу играч от "каймака на тениса". Това е световният №10 Матео Беретини, който е и първи поставен на турнира в Италия.

Определено мач, в кой Мико няма какво да губи, а може да извлече само опит и позитиви, а защо и да не опита да поднесе сензация. Все пак играчите с подобен ранкинг на неговия (№294), не получават често шанс да срещнат представител на топ 10.