Фелисиано Лопес е първото голямо име, което изплува в разрастващия се скандал с уредени мачове в тениса. Досега споменаваните, уличени или подозирани играчи, бяха основно извън елитните кръгове на спорта.

Но испанецът, който на 37 години вече е в края на кариерата си, е първият световно познат тенисист в скандала. Той е заподозрян, че е уговорил изхода от двубой на двойки по време на "Уимбълдън" през 2017 г.

Тогава Фелисиано и традиционният му партньор на дуетите - Марк Лопес, загубиха сензационно от австралийците Джон-Патрик Смит и Мат Рийд. Испанците бяха сред фаворитите на турнира. Те са една от най-силните двойки в тура изобщо, имат в актива си и титла на "Ролан Гарос" след победа над прочутите братя Брайън на финала.

Отделът по почтеността в тениса - комисия на Международната федерация ITF, потвърди, че е известена за подозренията. Случаят е свързан с участието на футболистите Раул Браво и Карлос Аранда - ветерани, които са уреждали събития в няколко вида спорт и в момента са задържани. Аранда е приятел на Лопес, като това е потвърдено и от двамата.

Разкрит е разговор между Аранда и неизвестен "клиент", в който - според испанското издание "Ас", се чуват следните реплики:

Аранда: "Имам информация за един тенис мач."

Неизвестен: "За какъв залог е?"

Аранда: "Колкото пожелаеш, нещата са сигурни. Това е "Уимбълдън", никой няма да се изненада от голям залог на този турнир."

Фелисиано Лопес дотук не коментира, а се готви за участие на двойки в турнира в Куинс тази седмица заедно с опитващия да се завърне Анди Мъри.

Най-високото му класиране на сингъл е №12 в ранглистата, има 6 титли от ATP, а в момента е №108.