Бившият американски тенисист Патрик Макенроу, брат на легендата Джон, се изказа ласкаво за младите си сънародници в тура.

Според него много от тези обещаващи играчи могат да победят Новак Джокович на "Уимбълдън", който ще се проведе между 3 и 16 юли.

Патрик е на мнение, че играчи като Тейлър Фриц, Себастиан Корда и Томи Пол са способни да поднесат голямата изненада, заради доброто си представяне на тревни кортове.

Изказването му е подхранено от факта, че в момента САЩ може да се похвали с цели 10 играчи в световния топ 50.

"Вярвам, че тази група американски млади играчи се прояви в последно време и е добра алтернатива на Джокович. Всеки опонент, който се изправи срещу сърбина, е много мотивиран да спре победната му серия в Лондон. Имам чувството, че някои от играчите от нашата страна могат да го постигнат.

Фриц е един такъв състезател, който достигна четвъртфинал на "Уимбълдън" през миналата година. Също и Бен Шелтън е много опасен на трева. Смятам, че може да адаптира играта си за тази настилка.

Има и достатъчно признаци да смятаме, че Себастиан Корда и Тони Пол могат да направят нещо значимо в турнира. Томи вече е много солиден и знае как да взема топката рано. Виждам го с добри шансове на трева. Моят фаворит обаче е Корда. Той има невероятен потенциал. Вече сервира много силно и го виждам като реална заплаха за "Уимбълдън" 2023", оптимистичен е Макенроу.

Джокович е в невероятна серия от четири поредни спечелени титли на "Уимбълдън", която започна през 2018 година. Във финалите той побеждаваше съответно Кевин Андерсън, Роджър Федерер, Матео Беретини и Ник Кирьос.

Американец обаче не е стигал до финала в турнира от 2009 година, когато Анди Родик загуби драматично от Роджър Федерер. Последният американски шампион пък е Пийт Сампрас през 2000 година.