Темпераментният френски тенисист Беноа Пер продължава да е в центъра на общественото внимание.

Някогашният №18 в света бе категоричен, че в момента тенисът не е приоритет за него, но няма проблем да играе и да изкарва пари, прескачайки от турнир на турнир само за по един мач.

Като изключим турнира от сериите АТР 250 в аржентинския град Кордоба и последното издание на “Ролан Гарос”, Пер е губил в първи кръг на всяко едно от състезанията, в които е участвал от миналия август насам. В Акапулко той отстъпи на Стефанос Циципас за малко повече от час с 3:6, 1:6 и призна, че гледа към предстоящото си участие в Маями.

“Загубих в първия кръг, така е по-добре, защото ще мога да се махна оттук и този балон сравнително бързо, за да се насладя на няколко свободни дни преди Маями. Тенисът не е приоритет за мен в момента. Единствената ми цел на всеки турнир е да изляза от балона”, казва Пер, който изглежда не харесва стерилната обстановка и ограниченията, на които са подложени с колегите му.

Противоречивата репутация на Пер го преследва вече години наред.

Той вече заяви, че мачовете пред празни трибуни са направили АТР тура “скучен и тъжен”, а след това отпадна от турнира в Кордоба, след като бе санкциониран с точка заради плюнка на корта, поради което му се наложи да праща извинително писмо.

На олимпийските игри в Рио през 2016 година френската делегация го изключи, защото прекарвал прекалено много време извън олимпийското село. Към момента Беноа е №31 в света, което му позволява да попада в основната схема на турнирите.

“Пристигам, изкарвам малко пари и отивам на следващия турнир. Върша си работата. Ако спечелиш турнир от АТР 250, ще вземеш $30 000. С участието си и отпадането си в първия кръг, взимам по $10 000. Защо да се насилваш, за да вземеш малко повече?”, добавя французинът.