Доминик Тийм победи Роджър Федерер за трети пореден път през 2019-а. Стори в началото на финалния Мастърс в Лондон със 7:5, 7:5 след час и 41 минути игра.

Тийм имаше своите напрегнати моменти, но игра страхотно, показа по-добра свежест и прецизност, макар че бе смятан за категоричен аутсайдер на букмейкърите преди двубоя.

Първият сет бе хаотичен и започна с моментален пробив на австриеца, който обаче бе върнат в четвъртия гейм.

Нови възможности за пробив нямаше до 5:5, когато Тийм отново удари и затвърди, за да затвори първия сет.

В четвъртия гейм на втория сет Федерер изпусна важна възможност за пробив, тъй като отново в 11-ия гейм сервирането му бе подчинено и то на нула.

Този път затвърждаването и спечелването за Тийм не бе лесно в последния гейм. Той трябваше да спасява две нови възможности и на свой ред изпусна един мачбол, но в крайна сметка заслужено взе мача.

Статистиката между двамата бе почти изравнена - с три повече печеливши удари за Федерер и съвършено равенство при непредизвиканите грешки, по 22.

Така Тийм започна с чиста победа в група "Бьорн Борг", което се отнася и за Новак Джокович. В понеделник започват битките в група "Андре Агаси", където Медведев играе с Циципас, а Надал със Зверев.