Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова ще има възможността да се включи в един от двата турнира от ранкинг 500, които ще са в Мелбърн в седмицата преди Australian Open (1-8 февруари).

16-те тенисистки, които преминаха през квалификациите в Дубай, ще бъдат част от пресявките на двете състезания след двуседмичната карантина, през която трябва да преминат.

Турнирите получиха имената Gippsland Trophy и Yarra Valley Classic.

Те ще бъдат с 56 състезателки в основна схема и 16 в квалификациите. Само една победа в предварителния кръг ще е необходима за влизате в същинската част. Пиронкова се класира за Australian Open, където до момента не е преодолявала втория кръг при своите 12 участия.

Във въпросната седмица, първа за следващия месец, комплексът "Мелбърн Парк" трябва да посрещне пет турнира едновременно. Отборният ATP Cup, два от категория WTA 500 при жените, както два АТР 250 при мъжете.

За целта комплексът ще бъда разделен на три зони - една зона за ATP Cup, една за двата WTA турнира и трета за двата АТР 250 турнира.

Тези зони ще се отнасят и за феновете, които ще трябва да си изберат в коя от тях да бъдат в дадения ден.

Григор Димитров също е част от подготвителната седмица за Откритото първенство на Австралия и ще играе на един от двата турнира 250.