Две от най-големите звезди на тениса - Новак Джокович и Мария Шарапова, проведоха поредния епизод от станалите популярни напоследък видеоразговори между играчи.

Той продължи малко повече от един час, а в него се обсъждаха любопитни истории не само от корта, но и извън него.

Двамата си припомниха и своето запознанство, а шегите помежду им не спряха през целия разговор.

"Аз бях млада, ти също. Това бе много преди да спечелиш титла от Големия шлем. Мисля, че играхме смесени двойки един срещу друг и ти каза, че ако победиш, ще трябва да платя за вечеря. Аз си казах: "ОК, кое е това момче?" А ти победи и заяви: "Ще вечеряме довечера, ще отидем в японски ресторант".

Мислех си: "Този тип не може да е сериозне". Все пак обаче го направихме, вечеряхме заедно. Ти извади стар фотоапарат на "Кодак" и помоли сервитьора да ни направи снимка. И ето ни тук сега, тогава се държеше като фен.

Сякаш бях продадена на търг за тази вечеря. Въобще не помня с кого играхме, но помня вечерята и старомодния фотоапарат", разказа рускинята.

Ноле от своя страна пък припомни за случай, в който е бил пиян на корта. Доста нетипична история за сърбина, който днес демонстрира страхотна дисциплина в начина си на живот.

"Става въпрос за мач на двойки от Купа "Дейвис" през 2011-а. Тъкмо бях спечелил "Уимбълдън" и бях сбъднал всичките си мечти. Пътувах и бях с отбора, но помолих да не играя нито един официален двубой през въпросния уикенд, в който Сърбия се изправи срещу Швеция.

В крайна сметка ме накараха да играя на двойки в събота. Нека кажем, че във въпросната среща не виждах ясно топката. Няма да издам нищо повече", призна си той.

Шарапова не пропускаше нито една възможност да с ешегува с колегата си и сподели:

"Гледах те как като млад играч се мъчеше на клей и също така с дължината на твоите мачове. Чудех се дали някога ще се вземеш в ръце".

Рускинята не пропусна да му припомни случката от обща тяхна реклама, когато уцели със сервис сърбинът в слабините.

Той от своя страна през годините не е пропускал да я имитира по време на демонстационни мачове, но Шарапова му препоръча да тренира повече, защото имитацията не е достатъчно добра.