Вече от седмица е ясно, че Новак Джокович е №1 в тениса за сезон 2020. Това е шестият сезон, в който сърбинът е над всичките си колеги, с което той изравни рекорда на идола си Пийт Сампрас.

Ноле пък ще има шанс да изпревари легендарния американец по друг показател, ако успее да грабне финалния турнир в Лондон. Двамата в момента са с по пет титли от финалния Мастърс.

АТР организира разговор помежду им, като водещият Тим Хенман ги попита кой компонент от играта на другия биха искали да притежават. Първи започна Сампрас, който заяви:

"Ретурът, разбира се. Дай ми този ретур. Много хора ме питат кой тенисист би ме затруднил най-много, ако играех в момента. Бих казал, че ще е Новак именно заради ретура си.

Когато играех срещу Андре Агаси винаги успявах да го преодолея, стига сервисът ми да беше добре пласиран. Срещу Новак щеше да е много по-трудно, защото е много пъргав. Така че бих взел ретурът и, ако е възможно, малко от скоростта му".

Ноле пък отвърна, че би искал сервиса на Сампрас.

"Бих се съгласил да разменя ретура и скоростта си за твоя сервис и волетата ти. Подобна размяна ме устройва напълно".

Световният №1 коментира и предстоящият финален турнир в Лондон.

"За първи път чих за тази надпревара по времето, когато Пийт играеше на нея. Следях всички турнири с негово участие. Както много пъти съм казвал, той е играчът, на когото подражавах.

Не мога да кажа, че съм го копирал, тъй като е очевидно, че играта ми е много различна от неговата, но много ми харесваше начинът, по който умееше да се справя с напрежението и да играе най-добрия си тенис точно когато има нужда. Винаги контролираше нервите си и първият му сервис беше безупречен.

Като изключим турнирите от Големия шлем това е може би най-престижната надпревара в нашия спорт. Да се изправиш срещу най-добрите играчи за съответната година винаги е огромно предизвикателство. Титлата ми на финалите в Шанхай през 2008 г. изстреля самочувствието ми до небето и тогава за пръв път повярвах, че съм пълноправен член на тенис елита и заслужавам да съм сред най-добрите. Победата ми срещу Федерер през 2012 г. също е много специален момент за мен. Онзи бекхенд уинър по правата беше един от най-добрите удари в кариерата ми".