Серията на най-силния тенисист в света за последните месеци - Даниил Медведев, приключи брутално на Мастърса в Париж във вторник вечерта. Руснакът, който стигна финали на последните 6 поредни турнира, на които участва, бе победен от Жереми Шарди с 6:4, 2:6, 4:6.

Медведев започна силно и спечели първия сет (негов 19-и поред без загубен такъв), след което публиката все по-силно подкрепяше своя сънародник, но и изнерви руснака.

Даниил изпусна нещата от контрол, видимо бе напрегнат, влезе и в пререкания със зрители. Хвърли ядно ракетата, си което донесе нова порция освирквания и още по-гневно изражение на лицето му. И се отрази на играта, разбира се.

За мача той записа статистика от 1 спечелена точка за пробив от 15 възможности - тоест, концентрацията му бягаше в ключовите моменти.

Само в решаващия трети сет изпуснатите точки за пробив бяха 8, като едно изгубено подаване на негов сервис стигна на Шарди за 6:4 и крайната победа.

Наградата за Жереми е място в третия кръг, където го чака победителят от Джон Иснър - Кристиан Гарин.

Александър Зверев не даде шанс на Фернандо Вердаско в друг от късните мачове във вторник - 6:1, 6:3. Германецът очаква победителя от Фабио Фонини - Денис Шаповалов, за среща в третия кръг.

Още резултати от Париж:

Раду Албот - Андреа Сепи 7:6, 7:6

Шаповалов - Жил Симон 2:2 и отказване на Симон още в първия сет

Кайл Едмънд - Рикардас Беранкис 6:4, 6:3

Алекс де Минор - Ласло Джере 6:1, 6:4

Ян-Ленард Щруф - Карен Хачанов 7:6, 3:6, 7:5.