Питър Макнамара, който е носител на три титли на двойки от турнирите по тенис от "Големия шлем" и е бивш треньор на българина Григор Димитров, почина на 64-годишна възраст.

Макнамара, триумфирал с шампионските трофеи заедно със своя австралийски сънародник Пол Макнами, който бе турнирен директор на Sofia Open, е починал в своя дом в Германия след заболяване от рак на простата.

Макнамара и Макнами са част от дуета "Супер Макс", който печели две титли на "Уимбълдън" (1980 и 1982 година), както и шампионския трофей от Откритото първенство на Австралия през 1979 година.

След края на състезателната си кариера Питър Макнамара работи в Париж като треньор в академията на Патрик Муратоглу. Българинът Григор Димитров е един от популярните тенисисти, работили заедно с Макнамара.

"Той беше изключително харизматичен и страстно отдаден на своята работа. Беше невероятен съотборник. Той свърши великолепна работа с Григор Димитров, помагайки му да пробие сред професионалистите", написа Патрик Муратоглу в Туитър.