Полша е първият полуфиналист на ATP Cup, след като победи убедително с 3-0 Аржентина в прекия мач за класиране от група D.

Така с 3 победи и общо 8-1 успеха в отделните двубои, поляците са първият тим, спечелил групата си и влязъл в голямата четворка.

Камил Майжрак победи с 6:3, 7:6 Федерико Делбонис и даде победен старт на директния сблъсък за класиране. Хуберт Хуркач затвори мача с 6:1, 6:4 над Диего Шварцман, а после поляците спечелиха и двойките, които вече бяха без значение.

Така тимът чака за съперник на полуфиналите победителя от група А, където нещата ужасно се завързаха след победата на Чили над Норвегия с 2-1 победи.

Тя означава, че в това каре мачът Сърбия - Испания по-късно преди обяд днес става от изключително значение. Чилийците са с 2 победи и загуба, но не могат да се класират.

Сърбия е 1-1, а Испания - 2-0.

На испанците трябва само една победа в трите двубоя със сърбите, за да се класират. Те са с разлика 6-0 в отделните мачове, докато съперникът е с 3-3.

Ако Сърбия бие с 3-0, показателите се изравняват и по преки двубои напред отиват шампионите от 2020 г., които играят на турнира без световния №1 Новак Джокович. Испанците пък са без Рафа Надал.