Полуфинали като наредени от сценарист ще има в Синсинати, където на Мастърс турнира останаха четиримата най-високо поставени в схемата тенисисти.

Не е сензация, но не се случва и често да видим на надпревара от толкова сериозен калибър да няма нито една изненада преди полуфиналния етап и карето от 1 до 4 да е там.

Поставеният под номер едно Даниил Медведев се разправи брутално с Пабло Карено Буста - 6:1, 6:1, само за 56 минути.

Руснакът ясно показа, че е фаворит за титлата и в Синсинати, след като спечели тази в Торонто миналата седмица на другия турнир Мастърс 1000 в Северна Америка. Световният №2 е в отлична форма, като даде само 7 точки в първия сет на испанския съперник. Във втория отново го проби три пъти и Карено Буста изглеждаше като човек, който не вярва какво торнадо го е отнесло.

На полуфинала Медведев ще играе със сънародника си Андрей Рубльов.

Поставеният под №4 в схемата спечели доста по-трудно срещу преродения Беноа Бер - 6:2, 3:6, 6:3. Французинът отново показа, че е преоткрил глада си за игра и победи, но този път не стигнаха силите за изненада.

Другата двойка е между втория и третия в схемата - Стефанос Циципас срещу Александър Зверев.

Гъркът трудно пречупи Феликс Ожие Алиасим с 6:2, 5:7, 6:1, докато германецът Зверев не срещна проблеми с Каспер Рууд (Норвегия) и го победи с 6:1, 6:3.