Нов обрат и лоши новини за турнира US Open, който става все по-проблемен и обсъждан в света на тениса. Новак Джокович, когото в сряда сайтът на ATP обяви за първото име в списъка за надпреварата, всъщност още не е решил дали да пътува за Ню Йорк.

Това се разбира от публикация в Туитър на близкия до Ноле сръбски журналист Саша Озмо, който написа: "Решение няма, ще бъде взето в следващите няколко дни."

Медиите в страната са все още на мнение, че Джокера ще откаже да пътува и няма да играе на US Open от 31 август, с което ще остави турнира без нито един от тримата супергерои на тениса. Рафа Надал отказа участие, а Роджър Федерер е контузен и няма да играе до края на календарната година.

Новак се притеснява най-вече от карантинните правила след завръщането си от САЩ в Европа, които могат да го извадят от "Ролан Гарос" и турнирите на клей преди това. Именно това е препятствието пред неговото окончателно решение за US Open.

Ако и той не отиде, ударът за надпреварата ще е сериозен не само като имидж, но и финансово.

Очаква се въпреки изолацията и това, че хората са у дома, зажаднели за спортни събития по телевизията, това да е най-слабият като зрителска аудитория турнир от Шлема за последните години.

Без асовете и любимци на цялата тенис публика - нормално.

А Американската тенис асоциация обяви намаляване на наградните фондове спрямо 2019-а, като общо то е около 5%.

Шампионите ще вземат по 3 милиона долара, вместо по 3,85 млн., както бе миналата година. За сметка на това отпадналите в първия кръг ще получат повече пари - по 61 хиляди долара, вместо по 58 000.