Проблемите за Анди Мъри в последните два сезона нямат край, но поне не може да се отрече уникалното желание на британеца отново да бъде сред най-добрите в тениса.

Бившият №1 изигра само три мача на ниво АТР през този сезон, като последният от тях бе чак на 2 март.

Мъри бе принуден да отказва следващите турнири заради проблем в слабините, след това заради общо неразположение, после прецени, че сезонът на клей му е излишен, а планът беше да го видим отново на корта със старта на сезона на трева.

Това трябваше да се случи в Нотингам, но организаторите със съжаление съобщиха, че трикратният шампион от Шлема е оттеглил заявката си.

Конкретна причина не се съобщава нито от страна на турнира, нито от страна на екипа на Мъри.

Първите реакции бяха, че Мъри все още не е напълно готов за игра и иска да се запази максимално до "Уимбълдън", който стартира в края на месеца.

В такъв случай единствената му игрова практика преди турнира на "свещената трева", който на два пъти спечели, ще бъде друга надпревара в Лондон - турнирът "Куинс".

Някои британски медии пък смятат, че това е планиран ход от щаба на Мъри, но все пак подчертават риска от появата на "Уимбълдън" без почти никаква практика.

В същото време стана ясно, че в нотингам ще има бъгларско участие, но в женската схема на турнира, където попадна първата ни ракета Виктория Томова.