Най-популярната стрийминг платформа за тенис "Tennis TV" отличи мач на Григор Димитров като най-лудия през 2022 година.

Става дума за двубоя на българина срещу Стефан Козлов в Акапулко, който изненадващо бе загубен в първи кръг с 6:7, 7:5, 3:6.

Двубоят се игра през февруари и мнозина може би не си го спомнят, защото действията се развиваха през нощта българско време. Това до голяма степен е позитивно, защото който и фен на Григор да бе станал да наблюдава срещата, щеше да си развали целия следващ ден.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СТРАННИЯ МАЧ МЕЖДУ ДИМИТРОВ И КОЗЛОВ >>>

Американецът от македонски произход беше №130 в ранглистата и дори не трябваше да е в основната схема на турнира, но в последния момент получава съобщение, че влиза като "щастлив губещ".

По това време той е на тренировка срещу не кой да е, а големият Рафаел Надал.

Налага му се да прекрати заниманието, за да се готви за мача с Григор.

"Изобщо не очаквах, че ще играя. Двама играчи вече отпаднаха от турнира и не очаквах, че ще има трети "щастлив губещ". През целия ден бях на плажа и дори претърпях инцидент с джет ски. Блъснах се в едни скали. 30 минути ми трябваха да се измъкна от тях. След инцидента трябваше да направя интензивна тренировка с Рафа", обясни тогава Козлов.

Той излиза за мача с Григор без големи очаквания, като дори трябва да вземе назаем дрехи, защото всичките са му за пране. Печели първия сет с тайбрек. При 4:3 в средата на втория, получи ужасни крампи и стресна всички по трибуните, включително и Григор, като се свлече на земята и започна да вика от болка.

Изглеждаше, че мачът за него приключва, но все пак се намеси физиотерапевт, който направи нужното да го върне на корта. Козлов едвам се движеше и логично загуби втория сет с 5:7.

В третия обаче отново започна да играе нормално и спечели с 6:3 за ужас на Димитров. По ирония на съдбата в слевдащия кръг Козлов трябваше да играе точно с Надал и загуби тежко с 0:6, 3:6.

"Вчера мислих, че нямам шанс да играя изобщо, а днес това е най-добрият ми турнир в кариерата. Понякога Господ работи по странен начин", казва Козлов.

Победата му над Димитров се оказа последнат му на ниво ATP, макар от нея да изминаха вече близо 10 месеца. От №130 той се свлече до №200 в края на годината.

За първата ни ракета пък остана само ужасен спомен.