Официалният списък с капитаните за АТР Сup бе публикуван, а от него става ясно, че тази роля в българския тим ще изпълнява Григор Димитров.

Новината не е изненадваща, защото Гришо изрази подобно желание по време на пресконференцията си в София преди месец.

Именно първата ракета на всяка страна определя капитана за започващия през януари ATP Cup, като може да посочи и себе си, както постъпи Гришо. По традиция капитан на България за Купа "Дейвис" е Тодор Енев, но той няма да пътува с отбора за Австралия, където ще се проведе турнира.

Освен България, само още два отбора ще имат действащи играчи на капитанския пост.

Давид Гофен оказа голяма чест на ветерана Стив Дарси, като го избра за капитан на Белгия. Именно на АТР Cup ще е последната изява на 35-годишния тенисисит за родината. Той обяви, че ще прекрати кариерата си след Откритото първенство на Австралия.

Действащ играч е и капитанът на Франция - Жил Симон. Той обаче няма да участва в мачовете по време на АТР Cup, тъй като не е сред петимата най-добри тенисисти на страната. Първата ракета Гаел Монфис обаче го избра за капитан и 34-годишният ветеран ще бъде до сънародниците си в Австралия.

Домакините пък ще бъдат предвождани от легендата Лейтън Хюит. Подобен подход избраха Германия и Русия, които ще бъдат с капитани Борис Бекер и Марат Сафин.

Доста от страните пък заложиха на капитаните си за Купа "Дейви". Най-любопитен бе изборът на Гърция, Норвегия и Молдова.

Стефанос Циципас избра за капитан баща си Апостолос. Така постъпиха и Каспер Рууд и Раду Албот.

Турнирът започва на 3 януари, като още в първия ден България се изправя срещу Великобритания. Вероятно Григор ще избере да излезе в мач срещу Анди Мъри, макар към момента първа ракета на страната да е Дан Еванс.