Превърналият се в култ за българските тенис фенове и парола в социалните мрежи слоган "Мачкай Гришо" се появи на видеопослание във Виена, докато първата ракета на страната ни се разправяше с бразилеца Тиаго Монтейро на корта във вторник.

Григор победи и ще играе във втория кръг на турнира Erste Bank Open от категория ATP 500 срещу Андрей Рубльов в четвъртък.

Организаторите са се погрижили по едно послание, което надъхва и мотивира достатъчно ясно играчите да се появява на видеото до скамейката за почивка между геймовете. Нашата звезда е посрещана там от едно "Machkay Grisho!", което - приемайки, че е написано по странен начин и не на нашия език, пак е приятно да се види.

За сравнение, Монтейро между отделните геймове виждаше едно "Vai Thaigo" - "давай, Тиаго", което е доста опростен призив, ако го поставим до фенския боен вик на тези, които подкрепят Димитров.

ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО СЛОГАНА НА ТУРНИРА ВЪВ ВИЕНА>>>

В същото време Григор даде и любопитно интервю за подкаст около турнира във Виена и му се наложи да отговаря на блиц въпрос за личния живот: "Какви са успехите ви сред жените, които каните на първа среща?" Отговорът се забави леко, защото българинът видимо се смути от директното питане, но отвърна: "Как да го кажа. ОК, оценявам, че имам добри шансове".

НАЙ-КРАСИВОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА БЪЛГАРИНА ОТ ВЧЕРА >>>

Бившият №3 в света сподели и други любопитни неща в разговора - например, че предпочита да се облича в джинси и да носи винаги шапка на главата, когато е извън корта, отколкото официално облекло, костюм и т.н.

За щастие на Григор, този път бе пропуснат в селекцията на три аса от турнира, които готвят палачинки, подхвърляйки ги високо с тиганите в специална кухня - типична забава и част от шоуто. Димитров участва преди 2 години в кулинарното отклонение, но този път там бяха в ролята на мастършефове Хуберт Хуркач, Денис Шаповалов и Камерън Нори.

РЕПОРТАЖИ И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА ВЪВ ВИЕНА>>>